Odulphuspad


Nieuws

Ambassadeurs

Nieuws

Zie voor recent nieuws over het St.Odulphuspad onze facebook-groep. Vanaf heden worden ook daar de nieuwtjes en wetenswaardigheden over het St.Odulphuspad gedeeld. Ben je nog geen lid? Wordt dan lid van onze groepspagina.

Korte nieuwtjes
30-04-2022
Een nieuwe commercial om St.Odulphuspad populairder te maken
In 2021 zijn er opnamen gemaakt voor een nieuwe commercial voor het St. Odulphuspad. Inmiddels is deze, voor aanvang van het wandelseizoen, uitgezonden op Omrop Fryslan. Zie hieronder de 'Youtube- versie'.


20-06-2021
Video en foto’s om wandelen langs het St.Odulphuspad populairder te maken
Bolsward- afgelopen zondag zijn er in Bolsward bij de Broerekerk video- en foto-opnames gemaakt om het St. Odulphuspad populairder te maken onder wandelaars. We hadden ook wat jongere modellen wandelaars om een breder publiek aan te kunnen spreken! Wij hebben ons aangesloten bij een actie van de provincie om pelgrimeren in Friesland onder de aandacht te brengen! Op deze wijze konden wij van elkaars modellen en attributen gebruik maken! Ons materiaal willen wij gaan gebruiken bij de regionale omroepen zoals Omrop Fryslan. Maar ook volgend voorjaar bij Ster Cultuur op de nationale omroep, aldus Harold Visser van het St. Odulphuspad.


9-02-2021
Met St. Odulphuspad naar Santiago in 'Groot Sneek'
Het volgende artikel is op 'Groot Sneek' verschenen: Klik hier voor het artikel.

31-10-2020
Het St. Odulphuspad is in magazine Omnes verschenen
Het bijgaand artikel (link) is in het magazine Omnes van de vereniging Pelgrimswegen naar Rome verschenen. De auteur: Ben Teunissen.
Klik hier voor het artikel.

@ Ben Teunissen

28-08-2020
Refugio's Odulphuspad's
Het Odulphuspad stond in de Leeuwarder Courant met een mooi artikel over refugio's langs de route.


3-10-2020
Het St. Odulphuspad in dagblad Trouw
Het Odulphuspad stond in dagblad Trouw met een mooi artikel met de kop 'Pad tussen Hemel en Aarde'.
Lees hier het artikel. 08-06-2020
Knooppuntenroute verbeterd
De Marrekrite (routebureau) heeft knooppunten toegevoegd waardoor de knooppuntenroute nu bijna gelijk is aan de approute (orgineel St.Odulphuspad). Kijk daarom op traject-informatie van het St.Odulphuspad
voor de meest actuele informatie per traject (met knooppuntenkaartje)!


05-02-2020
St Odulphuspad op de fiets- en Wandelbeurs
Het St.Odulphuspad staat samen met Stichting Alde Fryske Tsjerken, Santiago aan het Wad en de andere Friese zuster-pelgrimsroutes op de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht op 28, 29 februari en 1 maart. Wij geven naast informatie over onze Friese Pelrimsroute’s ook info over de Friese Kerk-Refugio’s. We maken ons samen sterk om Friesland te laten zien als fantastische wandelprovincie. We hebben er allemaal veel zin in om op de Fiets- en Wandelbeurs te staan!

20-12-2019
Het St Odulphuspad als vierdaags arrangement
'Ben Onderweg' biedt samen met 'de Wandelmaat' een vierdaags arrangement aan langs Camino de St.Odulphus. Qua afstand, de Nederlandse variant van traject Leon - Santiago de Compostela. Het arrangement start in Gaasterland. Het voornemen is om in estafette de hele Camino de St. Odulphus te wandelen. Voor meer informatie zie: dit arrangement De groepsgrootte is beperkt, dus 'vol is vol'!

24-04-2019
Binnenkort in dagblad Trouw?
Oud redacteur van Trouw, Haro Hielkema, gaat enkele trajecten van het St.Odulphuspad bewandelen en er een artikel over schrijven. Dit artikel wordt waarschijnlijk geplaatst in weekend-magazine 'De Tijd'.

06-03-2019
Binnenkort nieuwe app
We zijn druk doende met het afronden van een gloednieuwe versie van AbelLife-app, met o.a. meer gebruiksgemak. Deze zal voldoen aan de wensen/eisen van deze tijd. We houden u van de vorderingen en introductie op de hoogte.

17-02-2019
27 borden geplaatst
Bijna alle borden zijn geplaaatst bij de 15 trajecten. Mogelijk komt er nog een startbord bij de Broerekerk in Bolsward. Onderstaand bord staat in Workum op de Merk!


07-01-2019
Twee nieuwe pareltjes in 2019
We hebben met ingang van 2019 twee nieuwe nederlandstalige (digitale) St. Odulphusrondjes: Oudega 'Metten' en Bolsward 'Completen'. Deze rondjes zijn, evenals Vespers en Lauden, pareltjes van het St.Odulphuspad. De twee rondjes kun je vinden in de app.
Zie 'alle trajecten' over deze twee pareltjes

02-01-2019
St.Odulphuspad in arrangementen
Bolsward- Het St.Odulphuspad wordt vanaf 2020 door Kras Reizen in arrangementsvorm aangeboden. Het ligt in het voornemen om met behulp van 'Fun in Nederland' de arrangementen bij Kras Reizen aan te gaan bieden. Het worden twee of drie daagse arrangementen met een dagelijkse wandel-afstand van 18-19 kilometer. Er komt vananf 2020 een ondersteunende koeriersdienst die gaat zorgen voor het bagagevervoer tussen de verschillende overnachtingsplaatsen.

15-12-2018
Borden met bewegwijzering
Eind januari worden onze prachtige borden geplaatst! We krijgen dezelfde borden als het Claerkamppad. De vergunningen zijn reeds door de vier betrokken gemeenten verstrekt! Er komen drie borden op elk traject! Samen met deze borden is onze bewegwijzering compleet!


02-12-2018
St.Odulphuspad genomineerd
Wij zijn genomineerd voor mooiste wandelroute 2019 Benelux. Naast het St.Odulphuspad zijn er nog twee prachtige routes in Friesland genomineerd: het Noardlike Fryske Waldenpad en het Elfstedenpad. Wij zijn in een goed Fries gezelschap!

Klik op onderstaande links voor alle verschenen nieuwsbrieven:
Nieuwsbrief Oktober 2018
Nieuwsbrief April 2018
Nieuwsbrief November 2017
Nieuwsbrief April 2017
Nieuwsbrief December 2016